Castellum fortsätter utbygganden av solceller i Uppsala

Castellum fortsätter utbygganden av solceller i Uppsala

Senaste tillskottet av solceller till Castellums fastigheter i Uppsala genomförs i fastigheten på Vimpelgatan 5 i Boländerna. I början av februari månad tas den nya anläggningen som förväntas ge en årsproduktion på 38 MWh i bruk.

Anläggningen ger, enligt Castellum, en CO2-besparing på 643 231 kg/år samt en kostnad för solel som motsvarar 0,45 kr/kWh. Tanken är att panelerna ska förse fastighetens förbrukning när det handlar om el till ventilation och drift av kylmaskiner.

– Investeringskostnaden för den här anläggningen landar ungefär på 371 000 kronor inklusive statligt bidrag. Vi räknar med att den ska ha betalat sig på ungefär 10 år, berättar Daniel Frösslund, teknisk förvaltare.

Solcellerna beräknas hålla i cirka 30 år och i köpet ingår en effektgaranti på 25 år vilket innebär att effekten inte får sjunka mer är 12,5 procent på 25 år. Totalt har Castellum solceller på en yta om 8500 kvadratmeter på sina fastigheter runt om i Sverige.

Fastigheten Kungsängen 35:3. Foto: Castellum

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.