Byggstart för solcellsfasad inspirerad av textilkonst

Byggstart för solcellsfasad inspirerad av textilkonst

ANNONS

Annons

En nästan 900 m2 stor färgglad solcellsfasad kommer pryda Wallenstams nya parkeringsgarage i Mölnlycke Fabriker. Utformningen har inspirerats av textilkonstnären Viola Gråstens designstil.

Tre av Soltech-koncernens dotterbolag, g Soltech Sales & Support, Fasadsystem och Rams El, har nu börjat bygga en estetisk solcellsfasad i Mölnlycke Fabriker, Göteborg, åt fastighetsbolaget Wallenstam. Fasaden blir nära 900 m2 stor och kommer att skifta i blått, terrakottarött, grönt och orange när den snart står färdig.

– Det är fantastiskt roligt att det här projektet nu är verklighet och solcellsfasaden är ett kvitto på att arkitektur, grön teknik och design med fördel kombineras. Extra roligt är att vi genomför projektet med två av våra systerbolag och vi är övertygade om att Wallenstam kommer att bli nöjda med sin nya vackra solcellsfasad, säger Markus Svensson, vd på Soltech Sales & Support.

Energi till laddstolpar

Solcellsfasaden är belägen på ett parkeringshus där man har velat ta vara på bruksmiljön i designen och uppbyggnaden av området strax utanför Göteborg. Ambitionen med fasadens utformning är att föra tankarna till textilkonstnären Viola Gråsten som under 1900-talet var verksam i Mölnlycke Fabriker och var känd för sina för tiden ovanligt färgsprakande mönsterkollektioner. Nu blir solcellsfasaden inspirerad av hennes designstil, och kommer därtill att bidra med energi till garagets laddstolpar, belysning samt det lokala elnätet.

– Vi är både glada och stolta över att uppförandet av vår solcellsfasad i Mölnlycke Fabriker nu tagit fart. Den passar väl in i en stadsbild och miljö där vi vill lyfta fram hållbarhet i alla led. Vi ser fram emot att kunna använda grön energi direkt från solen i vårt nya garage till både belysning och laddstolpar för elbilar, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef på Wallenstam.

 

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.