ANNONS
Byggstart för hyresrätter i Älvsjö

Byggstart för hyresrätter i Älvsjö

annons
ANNONS

Tisdagen den 29 oktober invigdes bygget av kvarteret Kabelverket 17 som ingår i den tredje etappen i utvecklingen av Älvsjöstaden söder om Stockholm.

AIX har för Familjebostäder och NCC ritat det blivande kvarteret som kommer att innehålla 129 hyresrätter fördelade på två lägre huskroppar och ett höghus med 20 våningar. Kopplingen till Ericssons gamla industribyggnader har varit en viktig arkitektonisk utgångspunkt. En betydelsefull del i gestaltningen har varit att aktivera bottenvåningarna för att skapa en trygg och levande stadsmiljö genom lokaler, cykelverkstad, ljusa tvättstugor mot gård och trappor till de lägenheter som ligger närmast torget. Bostäderna uppförs enligt Miljöbyggnad nivå Silver och inflyttning är planerad till 2021.

– Det är otroligt spännande att vara med i en sådan här stor satsning på hyresrätter i Stockholm. Att vi har möjlighet att rita så mycket i ett och samma område är unikt! Det har varit en hög ambitionsnivå från alla inblandade och vi tror att Kabelverket kommer att bli en levande stadsdel med fina varierade stadsrum. Husen har gedigna och vackra material som är långsiktigt hållbara och har en förankring i platsens historia, säger Jesper Engström, ansvarig arkitekt på AIX.

Utöver Kabelverket 17 har AIX ritat ytterligare tre kvarter i området och har dessutom varit arkitekter för de nyligen färdigställda Kämpetorpshallarna.

Illustration: RÅformat

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.