Byggstart för 300 nya bostäder med miljöbyggnad silver – 50 meter från tunnelbanan i Barkarby

Reliwe byggstartar 300 hyresrätter, 50 meter från Barkarbys kommande tunnelbanestation. Varierande kulörer skapar liv i kvarteret och omfattar putsfasad i olika toner, skivfasad i glimrande kulörer och sockelvåning i terrazzo. (Visionsbild: Lindberg Stenberg Arkitekter)

Byggstart för 300 nya bostäder med miljöbyggnad silver – 50 meter från tunnelbanan i Barkarby

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fastighetsutvecklaren Reliwe har satt spaden i marken för ett kvarter med 300 hyresrätter och lokaler för verksamheter i den nya stadsmiljön som växer fram i Barkarby, granne med Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik.

Kvarteret har ett centralt läge i den nya stadsdelen. Med bara 50 meter till tunnelbanan och fem minuters promenad till den nya knutpunkten som växer fram med regionaltåg, fjärrtåg, tunnelbana, buss och pendeltåg vid Barkarby station får de boende ett gyllene läge i Stockholm och Mälardalen.

Framtidstro

– Att Reliwe väljer att satsa i dessa tuffa tider är ett kvitto på att Barkarby är en plats för framtidstro. Kvarteret har ett fantastiskt läge där de boende får gångavstånd till härligt stadsliv och Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik. Vi önskar Reliwe varmt välkommen till Barkarby och ser fram emot ett bra samarbete för att utveckla framtidens hållbara stadsmiljö, säger Eva Ullberg, (S) kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Barkarby fortsätter att växa med nya kvarter på båda sidor om E18. Reliwes kvarter är det andra som byggstartar i den stadsutveckling som under de kommande tio åren ska förvandla Veddesta gamla centrum och industriområde till livfull stadsmiljö med tusentals bostäder, kontor, restauranger, hotell och lokaler för idrott, hälsa och kultur.

Bra samarbete

– Vi ser fram emot att se detta projekt växa fram. Vi har haft ett mycket bra samarbete med Järfälla kommun under inledande fasen av utvecklingen och är säkra på att det kommer fortsätta. Kommunen har haft ett effektivt och tydligt arbetssätt som har gjort detta projekt möjligt, säger Anders Whass, partner på Reliwe.

Reliwe planerar för att miljöcertifiera kvarteret enligt Miljöbyggnad Silver. Första inflyttning beräknas till 2026.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.