ANNONS
Byggstart för 15-våningshus i Bandhagen

Byggstart för 15-våningshus i Bandhagen

annons
ANNONS

Hälften av de 70 lägenheterna i Riksbyggens Brf Branddammen i Bandhagen är sålda vilket innebär att bygget nu kan starta.

Huset byggs för att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.  I föreningen kommer det också att finnas cykel- och bilpool med laddstolpar. Det ska även vara möjligt att ta bort eller sätta dit en vägg för att göra om en trea till en tvåa eller en fyra till en trea eller tvärt om.

– Brf Branddammen är ett mycket populärt projekt och det är väldigt roligt att vi nu kan starta bygget. Det blir ett bekvämt boende nära Högdalens centrum och tunnelbanestation och med genomgående stort fokus på hållbarhet genom hela projektet, berättar Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen.

Brf Branddammen blir Riksbyggens andra projekt i Stockholmsområdet där bolagets modell Hyrköp kommer att erbjudas unga vuxna. Modellen innebär bland annat att den boende får hyra lägenheten med option att köpa den som bostadsrätt inom fem år. Hyran ska också motsvara nyproduktionshyra på aktuell ort. Med Hyrköp vänder sig Riksbyggen till unga vuxna upp till 35 år.

– Unga vuxna har en väldigt svår situation på bostadsmarknaden. Riksbyggen har sedan tidigare ett pilottest i Järfälla med Hyrköp av bostadsrätt som en möjlig dellösning på problematiken. Intresset har varit väldigt stort och modellen har visat sig fungera i praktiken. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan utöka satsningen på Hyrköp, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Ett officiellt första spadtag av byggnaden sker i mars.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.