Byggstart av nya lägenheter för unga Huddinge

Byggstart av nya lägenheter för unga Huddinge

Den 24 augusti tas första spadtaget på Huge Bostäders projekt Prinsen 3 i Trångsund, ett bostadshus öronmärkt till unga.

De 62 nya lägenheterna riktar sig till alla under 35 år och kommer att hyras ut via Bostadsförmedlingen. Det kommer att finnas ettor, tvåor och treor på 34–72 kvadratmeter. Treorna har två ungefär lika stora sovrum på varsin sida om köket, vilket gör att de passar bra som ”kompis”-lägenheter.

– Det här är ett välkommet tillskott i vårt bostadsbestånd. Det är en tuff bostadsmarknad för unga och därför känns det extra bra att kunna erbjuda bostäder riktade till den här gruppen, säger Huge Bostäders vd Karin Strömberg Ekström.

Miljöklassas med Miljöbyggnad

Huset blir nio våningar högt och ska miljöklassas med miljömärkningen Miljöbyggnad. De 62 lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning våren 2020. Projektet är en del av Huge Bostäders satsning på ett flertal nya bostäder för unga i Huddinge. Under 2017-2018 bygger företaget drygt 260 nya lägenheter varav mer än hälften vänder sig till ungdomar eller studenter.  Vid Korpstigen i Trångsund, på kullen ovanför centrum, byggs till exempel ett nio våningar högt punkthus som beräknas stå färdigt 2020.

Illustration: HMXW Arkitekter

Annons
Annons

Leave A Comment