Byggmaterialindustriernas vd blir direktör på Svenskt Trä

Foto: Marie Hidvi

Byggmaterialindustriernas vd blir direktör på Svenskt Trä

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Anna Ryberg Ågren, idag vd för Byggmaterialindustrierna, efterträder Mathias Fridholm som ny direktör för branschorganisationen Svenskt Trä.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få fortsätta att utveckla Svenskt Trä tillsammans med medarbetarna och branschen. Svenskt Trä spelar en viktig roll i att säkerställa att trä och träbyggandets potential tillvaratas, säger Anna Ryberg Ågren.

Anna har arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor under 25 års tid, till stor del inom byggbranschen med fokus på hållbara material och klimatsmart byggande. Hon har bland annat arbetat som hållbarhetschef på Derome, och under många år ansvarat för “Hållbart byggande” på IVL, Svenska Miljöinstitutet.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Anna Ryberg Ågren till Svenskt Trä, en viktig del i vår organisation. Svenskt Trä är en stark röst i utvecklingen mot ett hållbart samhälle och vi ser hur träbyggandet är en motor i omställningen för klimatet. Samtidigt tackar vi Mathias Fridholm för att ha lett Svenskt Trä i en mycket positiv riktning, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna.

Anna Ryberg Ågren efterträder Mathias Fridholm, nuvarande direktör på Svenskt Trä sedan 2019.

Annons

– Efter fyra händelserika och positiva år på Svenskt Trä är jag övertygad om att utvecklingen för trä – och träbyggande i synnerhet – kommer att fortsätta. Vi har kommit långt, men nya krav och nya utmaningar väntar ständigt runt hörnet. I dessa frågor är medarbetarna på Svenskt Trä en fantastisk resurs för branschen, säger Mathias Fridholm, direktör Svenskt Trä.

Hon blir ny vd på Byggmaterialindustrierna

Anna Rydberg Ågren börjar tjänsten som direktör på Svenskt Trä i december, då Byggmaterialindustriernas nya vd Jenny Svärd också tillträder.

– Jag är väldigt glad över förtroendet att få företräda Byggmaterialindustrin som har en central roll i det hållbara samhällsbyggandet och som ligger i framkant med innovativa och hållbara lösningar. Jag ser fram emot att tillsammans med branschens aktörer arbeta med att synliggöra detta och bidra i arbetet mot en hållbar utveckling, säger Jenny Svärd.

Jenny Svärd är idag ansvarig för miljöpolicyarbetet på Svenskt Näringsliv och har ett förflutet från bland annat IVL Svenska Miljöinstitutet och Sweco Environment, och har även varit miljö- och kvalitetschef på Bromma Stockholm Airport.

– Jenny är väl insatt i allt som händer inom ramen för EU:s gröna giv, bland annat kopplat till cirkularitet, taxonomi, ekodesign mm. och vi är fantastiskt nöjda med att ha rekryterat henne som ny vd för Byggmaterialindustrierna. Varmt välkommen Jenny, säger ordförande Britta Permats.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.