Bygglov klart för bostäder på historisk mark i Uddevalla

Bygglov klart för bostäder på historisk mark i Uddevalla

Nu har bygglovet vunnit laga kraft Riksbyggens Brf Guldpennan. Projektet utgörs av 47 bostadsrättslägenheter som ska byggas på Söderskolans historiska mark i Uddevalla.

Brf Guldpennan kommer att bestå av lägenheter i storleken två till fyra rum och kök och blir nu en del av ett nytt bostadsområde i den tidigare skolmiljön. Att det en gång i tiden har varit en skola där de nya bostäderna nu byggs är något som tagits tillvara på vid utformningen av projektet. Bland annat har den gamla skolklockan har bevarats och innergården har inspirerats med teman från den tidigare skolgården.

Projektet är den andra etappen som Riksbyggen uppför i Södergården. Den första etappen, seniorbostäder i Bonum Brf Guldstjärnan, tilldelades Uddevalla kommuns arkitekturpris. Arkitekturpriset delas ut till bästa nybyggda hus, som är estetiskt tilltalande och ger en god helhetsverkan. Placering och utformning, hänsyn till stads- och landskapsbild samt hänsynstagande till natur- och kulturvärden ska beaktas.

Brf Guldpennan byggs för att kunna certifieras med Miljöbyggnad Silver och inflyttningen är preliminärt planerad till sommaren 2021.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Relaterade artiklar

Leave A Comment