Bonava vinner markanvisning i Husby

Illustration Bonava

Bonava vinner markanvisning i Husby

ANNONS

Annons

Bostadsutvecklaren Bonava har vunnit tre markanvisningar om totalt cirka 500 hem i Rågsved, Östberga och Husby i Stockholm.

Markanvisningen gäller cirka 130 bostäder i Rågsved och ytterligare en om cirka 190 hem i Östberga. Under hösten har Bonava även vunnit en markanvisning i Husby om cirka 200 bostäder. Gemensamt för markanvisningarna är fokus på social hållbarhet, med ambitionen att skapa sociala och inkluderande grannskap med svanenmärkta bostäder, uppger bolaget. I de kommande detaljplaneprocesserna kommer medborgardialog att tillämpas i flera fall för att säkerställa lokal förankring och platsspecifika lösningar. Tävlingsbidragen i Husby och Östberga har tagits fram av arkitekter i Bonavas designstudio.

–  Att Bonava nu vinner flera markanvisningar är ett kvitto på att vår vision, strategi och hållbarhetsagenda ligger rätt i tiden. Bonavas tydliga målsättning om att producera fler prisvärda bostäder för människor med vanliga inkomster i kombination med vår strävan efter att skapa sociala grannskap med möjlighet för människor att umgås, uppskattas av kunder, kommuner och andra aktörer. I sociala grannskap skapas tillit, trygghet och till och med lycka, säger Fredrik Hemborg, affärsområdeschef, Bonava.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.