Bilia bygger miljöklassad serviceanläggning i Solna

Bilia bygger miljöklassad serviceanläggning i Solna

Den 5 mars startade den första gjutningen av Bilias nya anläggning i Solna som ska innehålla showroom, serviceverkstäder och kontor.

Bilia har haft en försäljning- och serviceanläggning i stadsdelen sedan 1973. Den har sett ut som många liknande anläggningar runt om i Sverige, ofta placerade på en industritomt och i anslutning stora områden för parkerade bilar.

– Det var då. Vår nya anläggning blir helt integrerad i den stadsdel som är på väg att växa fram, säger Per Avander, VD för Bilia AB.

I september 2018 drog första etappen igång av den nya byggnaden som uppförs i stadsdelen Haga Norra i Solna. Anläggningen blir 16 000 kvadratmeter stor, fördelat på sex våningar som ska rymma showroom, kontor, service- och skadeverkstad, däckhotell och bostäder. Under 2022 planeras de cirka 430 lägenheterna ovanpå Bilia att stå klara. I februari 2021 är den nya anläggningen klar. Byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM-SE Very good.

Per Avander. Foto: Bilia

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.