ANNONS
Assemblin får stort uppdrag – utför geoanläggning åt Vasakronan
Illustration Vasakronan

Assemblin får stort uppdrag – utför geoanläggning åt Vasakronan

annons
ANNONS

Centrala Stockholms första större geoanläggning utförs av Assemblin, i samband med upprustning av fastigheter vid Sergelgatan. Anläggningen ska försörja fastigheterna med varmvatten, värme och kyla.

Uppdragsgivare i projektet är Vasakronan, med teknisk byggledning av Forsen Projekt. Ordervärdet för Assemblin uppgår till cirka 25 miljoner kronor.

– Ett väldigt spännande projekt då det är centrala Stockholms första geoanläggning med CO2-aggregat av denna storlek. Anläggningen ger miljövinster då den tillsammans med bergvärmelagringen innebär att de aktuella fastigheterna blir självförsörjande på värme, varmvatten och kyla, säger Johan Hassius, filialchef Assemblin VS Stockholm Entreprenad.

Entreprenaden är en del av den omfattande renoveringen av fastigheter som Vasakronan genomför i området vid Hötorget. Den blir en logistisk utmaning med höga krav på planering av leveranser och intransporter, då det är trångt om utrymme för material och intagningsvägar.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.