ANNONS
Assemblin får multimiljonuppdrag i Göteborg

Assemblin får multimiljonuppdrag i Göteborg

annons
ANNONS

Assemblin har fått i uppdrag av Skanska att ansvara för elinstallationerna i Citygate, som ska bli ett nytt landmärke i Göteborg.

Uppdraget uppskattas vara värt drygt 90 miljoner kronor och löper fram till mitten av 2022.

– Vårt uppdrag blir att i nära samverkan med Skanska planera, utforma och installera all el- och teleteknik anpassat till en modern, flexibel och hållbar kontorsfastighet. Citygate är på många sätt en nyskapande fastighet och vi ser fram mot att få bidra till att förverkliga den spännande visionen för Citygate, kommenterar Filip Eriksson, regionchef på Assemblin El.  

Projektet kommer att sysselsätta upp till 35 personer under installationsfasen.

– Vi är otroligt glada över detta nya uppdrag. Den här typen av samverkansavtal innebär ett nära, öppet, förtroendefullt och ansvarsfullt samarbete mellan berörda parter. Assemblin är idag ett av Nordens ledande installationsbolag, och vi har den erfarenhet och kompetens som krävs för dessa uppdrag, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El.

Med sina 42 000 kvm ytor fördelat på 36 våningar och 144 meter kommer Citygate att bli Nordens högsta kontorshus som byggs med en tydlig hållbarhetsprofil. Byggnaden ska projekteras och utföras så att den uppfyller kriterierna för certifiering enligt LEED samt WELL.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.