Årets Isabellestipendiat fick nog av det grova klottret på sin arbetsplats

Årets Isabellestipendiat fick nog av det grova klottret på sin arbetsplats

Annons

Karolina Dahl uppmärksammade klottret på byggarbetsplatsens toalettväggar, klotter som delvis var riktat till henne själv med sexistiska budskap. Nu belönas hon med Isabellestipendiet för sitt mod att reagera.

Isabellestipendiet riktar sig till kvinnor som arbetar inom byggbranschen och vill utvecklas inom den.  Målet med stipendiet är också att medverka till diskussion om hur framtidens byggbransch skulle kunna se ut.

Stipendiet instiftades 2011 av inredaren och programledaren Isabelle McAllister (känd från bland annat Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa rummet) och delas ut  i samarbete med Rättviseförmedlingen. Prispengarna är på 20 000 kronor och finansieras i samarbete med aktörer från näringslivet.

Nu har elektrikern Karolina Dahl tilldelats årets Isabellestipendium som delades ut under Hem, villa & bostadsrättsmässan i Stockholm den 12 oktober med motiveringen:
”Med stort rättvisepatos, kraft och mod har hon visat att gamla normer och ojämlikhet inte hör hemma i byggbranschen. Hon är en väl ansedd, trygg och erfaren elektriker som inte bara utför sitt arbete med bravur, utan också tar sitt medmänskliga ansvar för ett hållbart samhälle där inkludering och tolerans är avgörande byggstenar. På dessa grunder är Karolina Dahl en stor inspiration och 2017 års självklara Isabellestipendiat.”

Karolina Dahl blev uppmärksammad när hon fick fler att lägga märke till det klotter med rasistiska, homofobiska och sexistiska budskap som delvis var riktat till henne själv och förekom på hennes arbetsplats i ett offentligt inlägg på facebook.

 

 

 

Annons

Leave A Comment