Arenaparken i Lund får 80 nya bostadsrätter

Arenaparken i Lund får 80 nya bostadsrätter

annons

Nu sätter HSB Skåne spaden i marken och påbörjar byggnationen av 80 nya bostadsrätter i Lund. Projektet som byggstartas är HSB brf Nätet, vilken kommer att vara belägen i Arenaparken i Lund.

HSB brf Nätet ligger granne med Lunds stadspark och ett par minuter med cykel från centrala Lund. Fastigheten projekteras med Miljöbyggnad Silver.

– Ett hållbart bostadsbyggande både idag och i framtiden är viktigt för oss och det genomsyrar våra byggprojekt hela vägen från idé till leverans, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef för marknad och medlem i HSB Skåne.

Bostadsrättsföreningen kommer att bestå av fyra hus. Dessa följer samma färgskala som de hus som redan är färdigställda i Arenaparken. Husen som gränsar ut mot Stattenavägen kommer att ha fem våningar vardera medan husen som ligger innanför blir fyra våningar höga. Totalt kommer 80 lägenheter att byggas, vilka får en storlek på 1 till 4 rum och kök fördelat på 40-106 kvadratmeter.

HSB brf Nätet beräknas vara inflyttningsklar under vintern 2020/2021. För varje såld lägenhet i HSB brf Nätet skänker HSB pengar till den humanitära organisationen We Effect.

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.