Anette Frumerie tar över rodret på Rikshem

Anette Frumerie tar över rodret på Rikshem

ANNONS

Annons

I höstas meddelade Rikshem att Sophia Mattsson-Linnala lämnar vd-posten. Processen för att rekrytera ny vd inleddes omgående och nu uppger bolaget att det blir Besqabs vd Anette Frumerie som tar över rollen.

Rikshems styrelse har utsett Anette Frumerie till ny vd för Rikshem AB med tillträde senast den 4 juni 2020. Fram till dess fortsätter Per Uhlén som tf vd. Anette Frumerie är civilingenjör från KTH och kan blicka tillbaka på 25 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen. Hon har bland annat arbetat på Skanska och JM. På JM hade Anette Frumerie ett flertal olika roller under sina 17 år på företaget, bland annat som affärsenhetschef, regionchef och projektchef och hon var också medlem i koncernledningen.

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats rekrytera Anette Frumerie. Hon är en person med mycket energi, målinriktad och med ett tydligt affärsdriv. Kombinerat med sin långa erfarenhet av ledande roller inom bygg- och fastighetsbranschen har hon precis den erfarenhet och kompetens som Rikshem behöver när bolaget nu lägger mer fokus på ökad affärsutveckling som att utveckla fastighetsbeståndet och öka nyproduktionstakten, säger Bo Magnusson, styrelseordförande Rikshem.

– Rikshem lockar mig genom sin långsiktighet och vilja att kombinera affärsmässighet och samhällsengagemang. Jag ser verkligen fram emot att ta mitt affärssinne där jag alltid har värdeskapande i fokus och tillsammans med medarbetarna på Rikshem vara med och skapa god avkastning för Sveriges pensionstagare, säger Anette Frumerie, tillträdande vd på Rikshem.

Sophia Mattsson-Linnala lämnade rollen som vd den 31 oktober. Enligt Bo Magnusson hade bolaget kommit till en punkt där det ansågs vara rätt tid att ta in en ny vd och sökte ett mer affärsdrivet ledarskap. Verksamheten behövde inriktas mer på att utveckla fastighetsbeståndet och arbeta aktivare med investeringsverksamheten, sade Bo Magnusson i samband med att Rikshem utannonserade nyheten om Mattsson-Linnalas avgång.

Foto: Besqab

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.