AI och diagnostik förbättrar inomhusklimatet i finsk skola

AI och diagnostik förbättrar inomhusklimatet i finsk skola

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Jynkkäskolan i Kuopio, som är byggd av YIT enligt deras livscykelmodell, kommer att använda de nya AI-baserade Nuuka Diagnostics och AI-Optimize från Nuuka Solutions.

Med Nuuka Diagnostics övervakas statusen för Jynkkä skolans HVAC system och fastighetsautomation automatiskt. Byggnadens skick och status, samt återstående drifttid för byggnadens system, kontrolleras löpande med olika mätmetoder och analyser. Diagnostiklösningen ger driftspersonalen omedelbar tillgång till alla detaljer som kan användas för att förbättra eventuellt underhåll, reparation eller inomhusluft- och energianvändning.

Jynkkä-skolan kommer också att börja använda Nuuka AI Optimize, en AI-baserad optimeringslösning för HVAC och energisystem i fastigheter.

Annons

– Nuuka AI lär sig sambandet mellan ventilation och värmesystem i byggnaden och använder det sedan som grund för att optimera ventilationsvolymer, tryckförhållanden och driften av värmesystemet i byggnaden, säger Mikko Maja, Nuukas CTO och en av dess grundare.

Nuuka AI uppdaterar sedan rätt börvärden för fastighetsautomation en gång i minuten. Under en månad uppdateras börvärdena mer än 44 000 gånger.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.