ABB och Exeger skalar upp solcellsproduktion

ABB och Exeger skalar upp solcellsproduktion

ANNONS

Annons

ABB:s robotar och expertis inom industriell automatisering ska hjälpa Exeger att skala upp produktionen av bolagets solcellsteknik.

Genom ett nytt samarbete mellan de två företagen är målsättningen att Exeger ska stärka produktionskvaliteten på bolagets fotovoltaiska material på Stockholmsfabriken och utveckla automatiseringslösningar för Exegers nya helautomatiserade fabrik som börjar byggas inom kort. Exeger har utvecklat en patenterad fotovoltaisk teknik som möjliggör ljusladdning både utomhus i direkt solljus och inomhus i begränsat eller artificiellt ljus.

– ABB:s oöverträffade erfarenhet av att automatisera fabriker och deras portfölj med smarta robotlösningar passar perfekt för våra ambitioner att snabbt skala upp vår solcellstillverkning. Genom att helt automatisera produktionen med hjälp av ABB:s högeffektiva robotar kan vi minska energiåterbetalningstiden för varje solcell som produceras och hjälper därmed människor att minska sina koldioxidutsläpp, säger Exegers CEO Giovanni Fili.

ABB kommer att leverera sin robot- och automatiseringsteknik för att öka automatiseringsnivån i Exegers befintliga fabrik i Stockholm. ABB har också bildat ett dedikerat teknikteam i Sverige för att bistå Exeger vid framtagningen av specialiserade lösningar och kommer även att utvärdera potentialen att införliva Exegers solceller i framtida ABB-produkter.

Foto: Exeger

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.