ABB investerar i AI-teknik för HVAC-system

ABB investerar i AI-teknik för HVAC-system

ANNONS

Annons

ABB investerar i BrainBox AI, ett startupföretag inom byggteknik, vars lösning har listats som en av TIME:s bästa innovationer 2020.

ABB har tillkännagivit en investering i Montreal-baserade BrainBox AI. BrainBox AI lanserades 2019 och har banat väg för användningen av artificiell intelligens för att minska energikostnaderna och koldioxidutsläppen från HVAC-system (värme, ventilation och luftkonditionering) i kommersiella byggnader. BrainBox AI utsågs nyligen till ett av 10 företag i världen att få visa upp sig på Tech For Our Planet, ett program vid den kommande konferensen 26th United Nations Climate Change Conference (COP26). BrainBox AI utsågs 2020 av TIME till en av de bästa Top 100 uppfinningarna och av CB Insights till ett av Top 100 startupföretagen inom AI som omdefinierar industrier under 2021.

HVAC-system står för merparten av energianvändningen och koldioxidutsläppen i en typisk kommersiell byggnad. Förutom att möjliggöra upp till 25 procent minskade energikostnader och 20–40 procent lägre koldioxidutsläpp stärker BrainBox AI:s programvara för djupt lärande komforten för hyresgäster och besökare och förlänger livslängden för HVAC-utrustning.

– Vårt kärnfokus ligger på att radikalt förändra för nya och befintliga byggnader med säkra, smarta och hållbara lösningar, säger Oliver Iltisberger, chef för ABB:s division Smart Buildings. Jag är säker på att ABB:s investeringar i BrainBox AI, tillsammans med ABB Ability Building Ecosystem, kommer att hjälpa oss att ta ett språng förbi nuvarande strategier för digital omvandling, ytterligare minska energikostnaderna och göra vår del i att hantera klimatförändringarna.

Investeringen innebär att ABB:s division Smart Buildings kan kombinera den befintliga portföljen med digitala lösningar, i synnerhet ABB AbilityTM Building Ecosystem, med BrainBox AI:s molnbaserade artificiella intelligens. ABB och BrainBox AI är inriktade på interoperabilitet, så att kunderna kan använda sig av olika typer av tekniker.

– Vi på BrainBox AI tycker det ska bli spännande att arbeta tillsammans med ABB, en global teknikledare i centrum av energiomvandlingen, för att ytterligare snabba upp driftsättningen av våra industriförändrande AI-drivna energilösningar för den kommersiella fastighetssektorn, säger Sam Ramadori, chef för BrainBox AI. Byggnader producerar 28 procent av världens totala koldioxidutsläpp, så det är viktigare än någonsin att införa skalbar ren teknik till våra städer. Att lägga autonom artificiell intelligens ovanpå den befintliga infrastrukturen i byggnaderna är viktigt inte enbart för energieffektiviteten, utan är också ett avgörande steg mot framtida elnätsinteraktiva byggnader.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.