NCC bygger grundskola i Södertälje

NCC bygger grundskola i Södertälje

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

En ny miljöanpassad grundskola med tillhörande idrottshall ska byggas i Viksberg, Södertälje.

Viksbergsskolan byggs för 420 elever i årskurs F-6. Skolan omfattar cirka 3 500 kvadratmeter i två plan. På bottenvåningen kommer det att finnas undervisningslokaler, matsal med tillagningskök, slöjdsalar, bibliotek samt musik- och teknikutrymmen medan övre plan ska rymma fler rum för undervisning. I utformningen av utemiljön hämtas inspiration från den befintliga lantliga miljö som skolan ska byggas i, med ängar, åkerholmar och ekbackar, där bland annat uteklassrum integreras i den befintliga naturmarken. I anslutning till skolan byggs också en 1600 kvadratmeter stor idrottshall.

Annons

Enligt NCC ska skolan byggas enligt kraven för GreenBuilding. På taket placeras solceller och den lägre delen får ett tak med sedum. Idrottshallen får bergvärme med frikyla. Arbetet påbörjas i augusti 2016 och skolan invigs vid skolstart höstterminen 2018.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.