Ökad betongproduktion

Ökad betongproduktion

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den totala betongproduktionen i Sverige har ökat med nästan sju procent de fem första månaderna i år jämfört med i fjol, visar Svensk Betongs Betongindikator.

Den totala uppskattade volymen producerad betong landade på drygt 2,1 miljoner kubikmeter betong för januari t.om. maj. Enligt Svensk Betong märks även en positiv ökning av betongproduktionen inom kategorin Hus. Det ökade med drygt tio procent de fem första månaderna i år jämfört med motsvarande månader 2015. Särskilt under maj månad har det varit en mycket hög takt på produktionen av betong inom kategorin som omfattar hus, kontor, lokaler och arenor.

– Betongbranschen och våra medlemsföretag känner just nu att det finns en stor efterfråga på betong och det hänger förstås samman med att det råder stor brist på bostäder i stora delar av Sverige samt pågående renovering av bostäder som ingår i miljonprogrammet, säger Malin Löfsjögård, VD för Svensk Betong.

Annons

När det gäller mängden produktion av betong som används till infrastruktur uppskattas produktionen till totalt 473 000 kubikmeter betong under perioden januari till maj. Det är något mindre jämfört med motsvarande siffror för 2015.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.