Tredje byggstarten sedan sommaren

Tredje byggstarten sedan sommaren

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sveafastigheter fortsätter stärka sin närvaro i Stockholmsområdet genom nybyggnation av 147 hyreslägenheter i Orminge, Nacka. Det är Sveafastigheters tredje byggstart den här hösten.

Sveafastigheter, ett av Sveriges största renodlade bostadsbolag, äger, förvaltar och utvecklar långsiktigt en bredd av attraktiva hyresrätter i tillväxtregioner i Sverige.

Idag tas första spadtaget för ett nytt bostadsprojekt i Nacka, som blir ett ytterligare steg i bolagets fokus att realisera utvecklingsportföljen med fokus på Stockholmsområdet. Bostadsprojektet stärker Sveafastigheters närvaro i regionen Stockholm-Mälardalen, som stod för drygt 33 procent av förvaltningsbeståndet sett till fastighetsvärde per den 30 juni 2024.

Centralt i Orminge

– Jag är glad att Sveafastigheter för tredje gången den här hösten byggstartar ett projekt. Det finns ett strukturellt underskott av bostäder i Sverige, inte minst i Stockholmsområdet, och vi kan med vår starka utvecklingsportfölj bidra till att minska det underskottet. Nacka är en attraktiv kommun att bo och leva i och med denna byggstart stärker vi vår närvaro där, säger Erik Hävermark, vd Sveafastigheter.

Projektet byggs centralt i Orminge, som är under utveckling för att göra plats för nära 2 000 bostäder samt lokaler och platser för rekreation.

– Det här är ett viktigt spadtag för Orminges fortsatta utveckling där vi tillför både bostäder och lokaler för en levande stadsdel. Det känns tryggt att Sveafastigheter är byggherre då vi samarbetat länge och de har ett långsiktigt engagemang, säger Mats Gerdau, Kommunstyrelsens Ordförande, Nacka.

Miljöbyggnad Silver

Projektet byggs för att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver. Det omfattar 117 hyresrätter och 30 trygghetsbostäder för personer som är 65+. På taket kommer det finnas solceller och en gemensam takterrass för hyresgästerna. Bottenvåningarna kommer ha en lokal som bidrar till en levande stadsmiljö.

Första inflyttningen beräknas ske 2026. Efter att projektet färdigställts beräknas lägenheterna tillföra ett årligt hyresvärde om 24 mkr.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.