HSB Malmö tecknar elhandelsavtal med Vattenfall om fossilfri el

HSB Malmö tecknar elhandelsavtal med Vattenfall om fossilfri el

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Det blir Vattenfall som kommer att leverera fossilfri el till alla HSB Malmös hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar. Elavtalet börjar att gälla den 1 januari 2024 och omfattar leverans av 100 procent el från vattenkraft, beräknat på ungefär totalt 70 GWh årligen under en treårsperiod.

Det innebär att samtliga av HSB Malmös 73 hyresfastigheter fortsättningsvis kommer att ha fossilfri el i de gemensamma utrymmena. Dessutom har de 258 bostadsrättsföreningar, som är medlemmar i organisationen, möjlighet att teckna avtalet.

– Vattenfall är en trygg part som har hållbarhet högt upp på sin agenda. Jag är stolt över att vi kan erbjuda våra föreningar ett avtal som levererar fossilfri el, samtidigt som det ger dem de absolut bästa förutsättningarna för att säkra ett konkurrenskraftigt pris, säger Lisa Renntun, medlemschef på HSB Malmö.

Möter höga förväntningar

Avtalet är uppbyggt i en portföljförvaltning, på samma sätt som tidigare avtal med Energi Försäljning Sverige, vilket över tid har visat sig vara det förmånligaste alternativet för elavtal.

Avtalet innebär att elen är producerad av vattenkraft och miljödeklarerad enligt EPD (Environmental Product Declaration).

– Det känns mycket kul att HSB Malmö har valt Vattenfall som elleverantör. Vi ser fram emot att leverera el till både HSB Malmös bostadsrättsföreningar och till deras samtliga 73 hyresfastigheter runt om i Skåne. Det känns väldigt bra att vi kunde matcha deras högt ställda förväntningar. Nu får HSB Malmö dessutom en överblick och total transparens av sitt klimatavtryck per kilowattimme genom att välja EPD märkningen, säger Jens Bäcker, chef för fastighetssegmentet inom Vattenfall Försäljning.

 

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.