960 miljoner kronor till forskning om hållbara städer

960 miljoner kronor till forskning om hållbara städer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu startar det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities som beskrivs som den hittills största satsningen som genomförts i Sverige på forskning och innovation om smarta och hållbara städer.

960 miljoner kronor kommer under tolv år att läggas på programmet som leds av KTH och i oktober öppnar Viable Cities första utlysning “Energiomvandling för livskraftiga städer”.

Svenska kommuner, företag, civilsamhälle och forskningsaktörer kommer kunna söka stöd för förstudier, forsknings-, innovations-, testbädds- och demonstrationsprojekt. Utlysningarna är öppna även för enskilda medborgare vilket innebär att i princip vem som helst med en bra idé om hur en stad kan förbättras kan lämna in en ansökan.

– Ja, icke-juridiska personer är välkomna på samma villkor som företag, forskningsinstitut och så vidare. Boende i en stadsdel kan till exempel skriva en ansökan, kanske tillsammans med en förening, forskningsaktör eller ett företag. Som exempel kan nämnas medborgarinitiativ som på något sätt påskyndar omställningen till ett nollemissionssamhälle genom någon form av internetbaserad lösning som skapar möjligheter till interaktivitet och effektiviseringar, säger Olga Kordas, forskare vid KTH och programchef för Viable Cities, i ett pressmeddelande.

Viable Cities finansieras gemensamt av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och kompletteras med samfinansiering av medverkande aktörer.

 

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

En kommentar

  1. En miljard kr till forskning om hållbara städer – du kan vara med! – Västmanland Upplands Energiförening
    2017-09-14 at 18:50 Svara

    […] 960 miljoner kronor till forskning om hållbara städer […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.