ANNONS
Veidekke satsar på digitalisering

Veidekke satsar på digitalisering

annons
ANNONS

Veidekke och BIMobject har slutit ett strategiskt samarbetsavtal där BIMobject ska tillhandahålla sin molnlösning för digital hantering av byggprocessen och byggkomponenter.

BIMobject och Veidekke kommer gemensamt att utvärdera samarbetet och anpassa produkten vidare för Veidekkes framtida entreprenadverksamhet.

– Samarbetet med BIMobject är en del i vår satsning att vara ledande inom VDC (Virtual Design and Construction). Med hjälp av BIMobjects tjänster kvalitetssäkrar vi vårt informationsflöde och involverar våra leverantörer tidigt i projekten, samtidigt som vi digitaliserar ytterligare en stor del av vår process. Genom det får vi ökad effektivitet i våra projekt och en högre kvalité på vår slutprodukt, säger Joakim Örn, VDC-ansvarig Veidekke Bygg.

– Detta är ett mycket strategiskt samarbete, som vi ser kommer att ytterligare effektivisera byggbranschen – inte bara kostnadsmässigt utan även tids- och mijömässigt. Vi ser samarbetet som ett bevis på att de stora byggbolagen börjar få upp ögonen för vilken effektiviseringspotential som finns i byggprojekten, säger Alexander Montell, Business Developer, på BIMobject. I vårt samarbete kommer vi arbeta mycket med konkreta exempel, bland annat genom att Involvera leverantörerna tidigt i den digitala byggprocessen. Med det byggklimat vi ser idag och med den konkurrens som råder, måste byggbolagen se över sina processer och strukturer.

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.