Vattensparkampanj ska bidra till hållbar vattenanvändning

Vattensparkampanj ska bidra till hållbar vattenanvändning

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Förra året sparade hyresgästerna 42 miljoner liter vatten. Nu uppmanar Bostadsbolaget återigen sina hyresgäster till att minska sin vattenanvändning med vattensparkampanjen #waterhack.

– Ett #waterhack är ett smart och påhittigt sätt att minska sin vattenanvändning. Förenklat kan man säga att det är ett typ av vattenspartips. Med #waterhack vill vi inte bara informera om olika sätt att spara vatten utan också engagera och utmana våra hyresgäster att göra det på ett smart, roligt och kreativt sätt, säger Oskar Scheiene, Energi- och miljöchef på Bostadsbolaget.

Viktigt med enkelhet

Kampanjen består av en informativ del och ett tävlingsmoment där hyresgästerna kan testa sina vattenkunskaper i ett quiz och engagera sig genom att dela sina bästa vattenspartips. Just enkla tips som många kan ta efter är själva stommen i kampanjen.

– Om vi alla gör små förändringar i vår vardag kan vi tillsammans bidra till att spara mycket vatten. Det är bra både för miljön och vår gemensamma plånbok, säger Oskar Scheiene.

Annons

Personalen omfattas

Det är inte bara hyresgästerna som uppmanas att minska sin vattenanvändning. Även personalen på Bostadsbolaget har engagerats i en intern tävling.

– Där pågår just nu ett arbete med att jobba vidare med flera av tipsen. Det vinnande tipset handlade till exempel om att skapa en bättre rutin för våra arbetskläder så att vi inte beställer lika mycket nytt. Uppskattningsvis går det åt 2700 liter färskvatten för att tillverka en ny t-shirt i bomull, så där kan vi göra skillnad genom att förändra våra arbetssätt, säger Oskar Scheiene

Hög vattenanvändning påverkar miljön och kostar pengar

140 liter, varje dag, året om. Så mycket dricksvatten förbrukar vi som bor i Sverige i snitt per person, till exempel när vi duschar, borstar tänderna, diskar och spolar toaletten. En hög vattenanvändning påverkar miljön och kostar pengar. Uppvärmning, rening och distribution av vatten kräver energi och göteborgarnas vattenförbrukning står idag för en betydande del av den totala el- och energiförbrukningen. Utöver det tillkommer ytterligare miljövinster som minskad användning av kemikalier för vattenrening.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.