• söndag , 16 januari 2022


Erbjudande till fastighetsägare

Erbjudande till fastighetsägare

ANNONS

Annons

Runt om i landet finns det många fastigheter vars fasader är i renoveringsbehov. Kostnaden att skjuta på renoveringen är stora, en äldre fasad som inte underhålls försämras snabbt. Tata Steel erbjuder nu en lösning där sandwichpaneler monteras på befintlig fasad. Fördelarna är många med ett nytt isolerande skal, förbättrad energikalkyl och ny arkitektonisk gestaltning.

Colorcoat® Prisma är nästa generations färgsystem som baseras på en trelagersapplikation som Tata Steel tagit fram Som ett steg i att skapa en färgbeläggning fri från kromföreningar valde Tata Steel att investera för att skapa ännu bättre och hållbarare stålprodukter för tak och fasader.

Garanterat estetik

Colorcoat Prisma® har ett brett spektrum av kulörer, från solida, metallic, och matta nyanser till pärlemoeffekt. Confidex® garantin gäller upp till 40 år och kulörstabilitet upp till 20 år för standardfärger. Genom en unik UV beständighet i det yttre lagret klarlack bleks inte kulören nämnvärt jämfört med konkurrerande produkter.

Fallstudie: Formteknik, Anderstorp

Ett exempel på ett framgångsrikt renoveringsprojekt finns i Anderstorp. Formteknik, producent av multicavity high precision moulds, ville göra deras byggnad passande med sin toppmoderna teknik.

“Vi ville göra något åt fasaden eftersom både de tekniska och estetiska egenskaperna var föråldrade,” säger Leif Fänegård, Sales Director och delägare av Formteknik Verktyg Anderstorp AB.

Det fanns två realistiska alternativ för Formteknik: måla om fasaden eller bygga en ny fasad. Ommålning av fasaden är något billigare på ca 300 kr/m2 men då måste man göra det igen varje 10 år. En ny fasad presenterar mer hållbara fördelar. Det ser mer modern ut, blir bättre isolerat och gör det lufttätt. Dessutom är det underhållsfritt.

De gamla väggarna av Formteknik byggnaden är uppbyggda av gul-beige lättbetongelement. Under renoveringen monterade J3M Structure AB nya 60 mm kompositpaneler med Colorcoat® beläggning av Tata Steel.

Leif förklarar: “Utseendet på byggnaden bidrar nu till vårt rykte som ett företag som tillverkar högkvalitativa produkter. Fasaden representerar bättre än tidigare de lösningar vi tillverkar inne i byggnaden. Världsklass men inte för pråligt eller pretentiös.”

Relaterade artiklar

Tata Steel