Peter Eriksson ny bostadsminister

Peter Eriksson ny bostadsminister

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

På onsdagen meddelade statsminister Stefan Löfven vilka som blir nya ministrar. Peter Eriksson (MP) utsetts till bostadsminister och Karolina Skog blir ny miljöminister.

Peter Eriksson, idag EU-parlamentariker, var tidigare riksdagsledamot för MP 1994 till 1998 samt 2002 till 2014 och under den senare perioden var han också språkrör för partiet tillsammans med Maria Wetterstrand. Peter Eriksson blir nu bostads- och digitaliseringsminister i näringsdepartementet och tar över som bostadsminister efter att Mehmet Kaplan lämnade posten tidigare i våras.

Sveriges Byggindustrier uppger i ett pressmeddelande att de välkomnar Peter Eriksson till rollen som bostadsminister och hoppas på ett större helhetsgrepp över bostadspolitiken.

– Peter Eriksson har erfarenhet av politik på alla nivåer, från kommun till EU-parlament. Med tanke på bostadsmarknadens situation borde det vara en fördel. Vi hoppas på ett bra samarbete, säger Björn Wellhagen, näringspolitisk chef Sveriges Byggindustrier. Bostadspolitikens utmaningar handlar framför allt om att öka rörligheten, att underlätta för kapitalsvaga hushåll att ta sig in på bostadsmarknaden och att skapa förutsättningar för att öka byggandet. Små åtgärder kommer inte att lösa hela knuten. Därför hoppas vi nu att Peter Eriksson kommer att få mandat att ta ett helhetsgrepp över bostadspolitiken.

Miljöpartiets nyvalda språkrör Isabella Lövin har utsetts till vice statsminister och får nu ett utökat klimatansvar från den tidigare rollen som biståndsminister. Vidare har Karolina Skog utsetts till ny miljöminister medan Socialdemokraten Ann Linde ges den nya posten som EU-minister och Ibrahim Baylan blir ny samordnings- och energiminister. Framtidsminister Kristina Persson (S) avgår ur regeringen.

 

Foto: Wikiwand

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.