Monica von Schmalensee är Årets Samhällsbyggare

Monica von Schmalensee är Årets Samhällsbyggare

Annons

Monica von Schmalensee, vd på White Arkitekter, har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2016.

Monica har genom sitt starka engagemang i arkitektur, stadsutveckling och hållbarhet, bidragit till att skapa nya lösningar för att bygga vackra, täta och hållbara städer. Så lyder motiveringen till årets utnämnande.

– Monica är en stark och drivande person i samhällsbyggnadssektorn, säger Sara Haasmark, vd på Samhällsbyggarna. Viktiga och nödvändiga egenskaper för att vi ska se en hållbar utveckling av samhället.

– Utmärkelsen betyder väldigt mycket för mig och jag är extra glad att det har gått till en arkitekt. Vår roll som arkitekter och stadsbyggare handlar om att tänka långsiktigt och hållbart om vi ska kunna bygga framtid. Kvalitet framför kvantitet. White arkitekter är en viktig del i priset eftersom alla medarbetare bidrar med kompetens och kunnande om hållbara lösningar, kommenterar Monica von Schmalensee.

Priset Årets Samhällsbyggare har delats ut sedan 2013. Den 12 oktober delades årets pris ut vid middagen i samband med seminariekonferensen Samhällsbyggnadsdagarnas. Priset är, förutom titeln, en statyett av konstnären Carl-Gustaf Ekberg.

Foto: Fredrik Hjerling

Annons

Relaterade artiklar

  1. Hon blir ny ordförande för rådet för Hållbara städer | Hållbart Byggande
    2018-02-16 at 10:37 Svara

    […] och driva den under det första året. Hon har tidigare varit vd för White Arkitekter, utsågs 2016 till Årets Samhällsbyggare och arbetar idag bland annat som rådgivare till Londons borgmästare kring urban […]

Leave A Comment