Lotta Fogde blir hållbarhetschef på Jernhusen

Lotta Fogde blir hållbarhetschef på Jernhusen

ANNONS

Annons

Från den 11 januari 2016 är Lotta Fogde ny kommunikations- och hållbarhetschef på Jernhusen.

Lotta Fogde har tidigare bland annat varit kommunikationsdirektör i gruvkoncernen LKAB, statssekreterare i Utrikesdepartementet och journalist.

– För Jernhusen är hållbarhet och kommunikation av stor betydelse. Jag har rekryterat Lotta för att hon förstår de förväntningar som finns på ett företag med centrala samhällsfunktioner och kan bidra till att stärka relationen med viktiga intressenter, säger VD Kerstin Gillsbro.

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Lotta Fogde säger att hon ser fram emot att arbeta i ett företag som bidrar till framtidens hållbara resmönster.

– Jernhusens stationer, underhållsdepåer och kombiterminaler har en viktig roll att spela. Med stora markinnehav i storstädernas stadskärnor finns dessutom potential att skapa tiotusentals nya kollektivtrafiknära arbetsplatser.

Foto: Per Myrehed

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.