Han ska göra samhället bättre rustat för framtidens utmaningar

Han ska göra samhället bättre rustat för framtidens utmaningar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 7 oktober började Lars Brånn på Ramboll Sverige som Market Director Resilience. Han kommer att leda arbetet med att utveckla ett mer robust och motståndskraftigt samhälle.

Det handlar bland annat om att samhället ska bli bättre rustat att möta framtida utmaningar kopplade till klimatförändringar och ökad oro i omvärlden.

– Våra viktigaste samhällsfunktioner måste fungera även om vi drabbas av skyfall, värmebölja, stormar, elavbrott, terrordåd, skogsbränder eller andra oförutsedda händelser. Politiker har dragit upp riktlinjerna för ett mer motståndskraftigt samhälle och nu är det dags att omsätta och bygga upp det i praktiken. Med Lars på plats kan vi se helheten och skapa de samarbeten som behövs, säger Niklas Sörensen, vd på Ramboll i Sverige.

Annons

Lars Brånn kommer senast från Länsstyrelsen Västmanland där han har varit chef för krisberedskap, civilt försvar och social hållbarhet. I rollen som försvarsdirektör har han lett arbetet i länet vid olika samhällsstörningar men också jobbat nationellt, bland annat vid skogsbränderna i Ljusdal och med uppbyggnaden av det moderna totalförsvaret.

– Jag gillar att leda i kriser och trivs när jag får ta mig an stora utmaningar. Hos Ramboll ser jag möjligheten att få vara med och bygga ett bättre samhälle. På Ramboll kan vi dra nytta av varandras olikheter och kompetenser, vilket också gör att jag lär mig nytt hela tiden. Jag har alltid attraherats av få vara med och skapa ett bättre samhälle och vi ska se till det vi skapar på Ramboll fungerar också när det blåser, oavsett orsak, säger Lars Brånn.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.