• tisdag , 28 september 2021


ESBE – the story

ANNONS

Annons

Swedish Hydronic Solutions Since 1906 – så lyder ESBEs nya tagline. En tagline som berättar om vår tradition, vilka vi är, var vi kommer ifrån och vad som är vårt fokus.

Sedan 1906 har ESBE funnits i Reftele, Småland. Ägarfamiljen är samma nu som då men annars har det mesta ändrat sig och utvecklats. Det som har sitt ursprung i behovet av en effektiv såmaskin har utvecklats till ett internationellt företag som förser Sverige och världen med tekniskt avancerade lösningar för värme- och kylreglering i vätskeburna system.

Nu, liksom då, finns ESBEs produktion i orten som är Sveriges kotätaste plats. Företaget har en stark lokal förankring och har genom tiderna gjort, och gör fortfarande, mycket för invånarna och samhället. I Reftele tar vi hand om varandra!

1935 tillverkades den första shuntventilen i Reftele. Utvecklingen har varit enorm sedan dess och ESBE är numera välkänt för sitt breda sortiment av ventiler och ställdon – som till största delen tillverkas i Reftele. Detta är ett resultat av många års erfarenhet och kunskap om våra kunders behov och önskemål.

Taglinen ”Swedish Hydronic Solutions Since 1906” uttrycker essensen av en resa: ett stolt svenskt arv som utvecklar och uppfinner hydroniska lösningar sedan över 100 år tillbaka.

Relaterade artiklar

ESBE