• måndag , 25 september 2023


Park49 nominerat till Årets Bygge

Park49 nominerat till Årets Bygge

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Park49, Göteborgs nya miljömärkta profilbyggnad vid Gamla Ullevi, har nominerats till Årets Bygge 2017. Bengt Dahlgren har projekterat brand, VVS och styr samt inomhusklimat.

Byggnaden ligger granne med Gamla Ullevi, Trädgårdsföreningen och inte heller långt från Centralen.

– Vi bestämde oss för att bygga en kontorsfastighet. Det ligger redan väldigt många hotell i området, säger Thomas Berntsson, projektledare hos byggherren Skanska Fastigheter, till byggindustrin.se

Att hitta hyresgäster var inga problem för Skanska. Redan ett år innan huset var färdigt var det fulltecknat.

– Jag tror aldrig jag har varit med om att vi har sålt slut på ytor så fort i något kontorsprojekt jag har jobbat med tidigare, fortsätter han.

Bengt Dahlgrens Erika Johansson har jobbat som projektör för rör och ventilation i projektet.

– Det jag tycker utmärker Park49 från andra projekt är samarbetet i projektgruppen där det har varit ett stort engagemang och en trevlig stämning under hela projekteringen. Även det stora fokus som legat på energieffektivitet, med bland annat VAV och frikyla till batterierna i aggregaten har varit speciellt, säger hon.

Årets Bygge är ett samarbete mellan Svensk byggtjänst och Byggindustrin och genomförs 2017 för femte gången. Utnämningen syftar till att lyfta fram några av de bäst genomförda byggprojekten när det gäller samverkan, säkerhet, kvalitet, teknik och ekonomi.

Foto: Mattias de Frumerie

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Bengt Dahlgren