• fredag , 19 augusti 2022


Bengt Dahlgren arbetar för hållbar vattenförsörjning

Bengt Dahlgren arbetar för hållbar vattenförsörjning

ANNONS

Annons

Tillsammans med Ingenjörer utan Gränser hjälper Bengt Dahlgren till att förse invånarna i byn Chonyonyo i Tanzania med renare vatten.

Ingenjörer utan gränser har sedan ett antal år arbetat med ett flertal volontärprojekt med rent vatten som målsättning. Arbetet sker alltid i nära samverkan med lokala organisationer och i Tanzania är Mavuno en sådan partner.

I byn Chonyonyo, i Karagwe väster om Victoriasjön pågår nu ett arbete med att skapa god vattenförsörjning för hela byn. I detta arbete medverkar Bengt Dahlgren med sitt stora kunnande inom vattenområdet och Matilda Perborn från Bengt Dahlgren är projektledare.

”Vi är glada att Bengt Dahlgren på detta sätt kan bistå vårt volontärprojekt i Tanzania, dels med sitt kunnande inom vattenområdet och dels att man låter en av sina medarbetare ingå som volontärarbetare i projektet. Denna samverkan med ett kunnigt ingenjörsföretag är mycket viktig för att Ingenjörer utan gränser skall kunna bistå utvecklingsländer på bästa sätt,” säger Caroline Bastholm, ordförande Ingenjörer utan gränser.

Bengt Dahlgrens stödjer och samverkar med Ingenjörer utan gränser dels i form av ekonomiskt bidrag och dels genom att medarbetare deltar praktiskt i olika volontärprojekt. ”Vårt samarbete med Ingenjörer utan gränser ligger helt i linjer med våra värderingar och hur vi som företag vill bidra till ett mer hållbart samhälle” säger Agneta Lundén-Hjält personalchef hos Bengt Dahlgren.

Läs mer här

Relaterade artiklar

Bengt Dahlgren