• fredag , 19 augusti 2022


Montering av HSB Living Lab är igång

Montering av HSB Living Lab är igång

ANNONS

Annons

Byggandet av HSB Living Lab är nu igång – och klart om två veckor. Tidig morgon den 8 februari lyftes de första kubikmeterna av HSB Living Lab upp till Deltaparken på Chalmers i Göteborg.

Det är startskottet för byggandet av landets första forskningshus i modulform. Samtliga 44 moduler transporteras färdiginredda från fabriken i Emtunga.

– Allt går helt enligt plan. Det är ju alltid nervöst när första modulen kommer svävande och likaså när den andra ska passas in. Det är ett finlir att få alla rör och kabeldragningar att matcha rätt och hittills har det klaffat, säger Mic Möller, projektchef på Swedish Modules.

Den 1 juni är det dags för ett trettiotal studenter och forskare att flytta in i huset. Här ska de bo samtidigt som man forskar här, dygnet runt.
– För oss innebär HSB Living Lab en fantastisk möjlighet att utveckla vår spetskompetens avseende bostadsbyggande och leva upp till vår vision om att vara det självklara. Vi ser nu med spänning fram emot nästa projektskede. Att under 10 års tid ha möjlighet att inte bara följa utan även aktivt vara med att driva forsknings- och utvecklingsprojekt, säger Henrik Jönsson projektansvarig på Bengt Dahlgren AB.

Här på Chalmers kommer studenter och forskare bo och leva för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder. HSB Living Lab är ett samarbete mellan 12 samverkanspartners och en unik arena för att skapa framtidens hållbara boendemiljöer.

Foto: Ciprian Gorga

Relaterade artiklar

Bengt Dahlgren