• onsdag , 17 augusti 2022


Airwatergreen levererar till Svenska kyrkan

Airwatergreen levererar till Svenska kyrkan

ANNONS

Annons

Airwatergreen är ny fukthanteringsleverantör till Svenska kyrkan efter att ha installerat sitt nya fukthanteringssystem AWD450 i två kyrkor i Linköpings stift.

– Detta är ett stort steg för oss på Airwatergreen på vägen mot vårt mål att etablera AWD450 som en ny, modernare standard för klimatsmart och energieffektiv fukthantering i svenska kyrkor, säger Jonas Wamstad, VD på Airwatergreen.

AWD450 möjliggör en kraftigt minskad uppvärmning samtidigt som en effektiv fukthantering bibehålls. En minskad uppvärmning betyder sparade energikostnader, och kyrkorna väntas nu kunna sänka energikostnaderna med så mycket som 50-80 procent.

— Det känns jättekul att kunna bidra till en minskad energianvändning i samhället. Ur kyrkans perspektiv ser vi naturligtvis även fram emot minskade driftskostnader för våra kyrkor, säger Annika Deltin, energihandläggare på Linköpings stift.

Det är Airwatergreens patenterade teknologi Varmkondensering, på vilken AWD450 baseras, som möjliggör den energieffektiva fukthanteringen i kyrkorna trots att temperaturen nu sänks.

Om Varmkondensering

I november 2013 uppmätte SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut en halverad energianvändning hos AWD450 i temperaturspannet 0-15°C och fuktnivån 50% jämfört med bästa konkurrerande produkt. Jämförelseprodukten är en traditionell sorptionsavfuktare och har under de senaste decennierna varit marknadsledande i tempererade klimat, däribland Sverige.

Relaterade artiklar

Air Water Green