• onsdag , 17 augusti 2022


Airwatergreen är ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag

Airwatergreen är ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag

ANNONS

Annons

Airwatergreen är ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag enligt tidningarna NyTeknik och Affärsvärlden. Utnämningen offentliggjordes i samband med att ”33-listan” presenterades under tisdagskvällen, en årligt återkommande gallring av Sveriges heta unga teknikbolag.

Uppsalabaserade Airwatergreen har valts ut som ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag, och listades igår på den så kallade 33-listan. Juryn bestod av redaktionerna på tidningarna NyTeknik och Affärsvärlden.

Airwatergreen är ett svenskt innovationsbolag inom luftbehandling. Bolaget har utvecklat en ny teknik för att kondensera fukt ur luft på ett helt nytt sätt där energieffektiviteten är oberoende av lufttemperatur. Tekniken har nyligen patenterats i USA, Kina och Ryssland. Airwatergreens teknik skapar en rad nya möjligheter för fastighetsförvaltare och ägare av ledningsnät att spara kostnader för drift och underhåll genom att minska uppvärmningen och effektivisera luftbehandlingen.

Tekniken har redan nått kunderna i form av bolagets första produktserie FLEX, en kondenserande avfuktare som möjliggör stora sänkningar av uppvärmning i olika typer av byggnader. FLEX har på kort tid blivit populär inom bland annat kyrkovärlden och VA-industrin, som båda har stora fastighetsbestånd där man har möjlighet att sänka temperaturen för att spara energi. FLEX är mycket lättinstallerad och den sparade energimängden får snabbt stor effekt på kundens energiräkning.

Relaterade artiklar

Air Water Green