Byggnads varslar om storstrejk

Byggnads varslar om storstrejk

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggnads varslar i dag om storstrejk. Varslet omfattar cirka 60 företag och drygt 2600 medlemmar.

Enligt Byggnads är syftet med varslet bättre ordning och reda på byggnadsarbetsplatser, krafttag för en jämställd byggbransch och för lärlingars rätt att fullfölja sin utbildningar. Man uppger också att möten har hållits med Sveriges Byggindustrier (BI) vid ett stort antal tillfällen men att varslet är helt nödvändigt för att komma till rätta med framtidens utmaningar, då man menar att BI konsekvent förhalat förhandlingarna.

– Jag kan bara beklaga att det är precis där vi hamnat. Genom att förhala förhandlingarna har vi inte nått samförstånd inom en rad viktiga framtidsfrågor, exempelvis jämställdhets- och mångfaldsarbetet. Där är BI svaret skyldigt, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm.

Annons

Sveriges Byggindustrier å sin sida menar att de under en längre tid har sökt samförstånd kring byggbranschens framtida utmaningar utan resultat.

– Omfattningen av varslet tyder på att detta planerats under en längre tid. Det är ett av de största varslen någonsin. Detta i en tid då vi behöver bygga mer. Det är mycket oansvarigt och kommer att leda till att många projekt såsom skolor, förskolor, bostäder och sjukhus inte blir slutförda i tid. I grund och botten handlar det om att Byggnads ledning inte vill förstå hur byggbranschens framtid ser ut, säger Mats Åkerlind, förhandlingschef Sveriges Byggindustrier.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.