54 miljoner till energieffektiviseringsprojekt

54 miljoner till energieffektiviseringsprojekt

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

19 olika projekt får medel i E2B2s fjärde utlysning, Energimyndighetens forskningsprogram för energieffektivisering i samhällsbyggnadssektorn.

I utlysning 4 som stängde i november godkänns nu 19 av 52 projektansökningar av Energimyndigheten. Den totala projektvolymen är nära 54 miljoner kronor varav stödet från Energimyndigheten består av nära 25 miljoner kronor, resterande är finansiering från näringslivet. Projekten kommer att utveckla kunskap om byggnadsstommars och materialvals betydelse för energianvändning över byggnadens livscykel. En del projekt innefattar också metoder för energieffektiva renoveringar, integrationen av förnybar energi i plusenergihus och lokala energisystem samt hur personligt välbefinnande kan säkras och förhöjas i och med energieffektivt byggande.

Några av de godkända projekten är

  • Brukarnas påverkan på energianvändning och effektbehov i NNE-byggnader, utförare Lunds universitet
  • Dagsljusanvändning i byggnader, utförare Lunds universitet
  • Energieffektiv renovering av murade ytterväggar, utförare Lunds universitet
  • Den uthålliga regionen – metoder för energieffektivisering i samhällsplanering, utförare Kungliga Tekniska Högskolan
  • Värmeåtervinning ur byggnaders spillvatten, utförare Kungliga Tekniska Högskolan

Det är Energimyndigheten och IQ Samhällsbyggnad som tillsammans genomför samverkansprogrammet E2B2 under perioden 2013-2017. IQ Samhällsbyggnad är kansli för E2B2.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.