Lanserar arkitektguide för klimatsmarta byggnader i trä

Lanserar arkitektguide för klimatsmarta byggnader i trä

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Arkitekter har nu möjlighet att designa byggnader lågt klimatavtryck, hög flexibilitet och överlägsen energiprestanda tack vare Masonite Beams svenskproducerade lättbalkssystem. Företagets nya arkitektguide underlättar designprocessen med fokus på resurseffektivitet och hållbarhet.

Arkitektguiden är framtagen i samarbete med erkända arkitekter från Blockark, ETTELVA Arkitekter och QPG Arkitektur, och erbjuder djupgående kunskap och konkreta verktyg för att utforma hållbara, flexibla och cirkulära byggander.

–  Målet med guiden är att visa hur Masonite Beams lättbalksystem kan användas för att möta dagens och framtidens krav på hållbarhet och cirkularitet i en rad olika projekt – från bostäder till skolor och industribyggnader, berättar Mikael Thors konstruktionschef på Masonite Beams.

Framtagen av branschen – för branschen

Annons

Arkitektguiden har utvecklats i nära samarbete med erfarna arkitekter. Bland dem finns Maria Block, arkitekt och författare specialiserad på ekologiskt byggande, samt Nisse Hassellöf, expert inom träbyggnationer med gedigen erfarenhet. Hilde Rosell-Rivertz från ETTELVA Arkitekter har också bidragit med sin omfattande erfarenhet från att designa skolbyggnader.
Så säger arkitekterna
– Jag anser att Masonites lättreglar och lättbalkar utgör ett stomsystem som bör användas alltmer på grund av sina många fördelar. Inte minst med tanke på miljö och klimat, berättar Maria Block på Blockark.

Bidrar till lägre klimatavtryck

–Jag vill bidra till att minska klimatpåverkan inom byggsektorn och det blir möjligt med Masonite Beams lättbalk, berättar Nisse Hassellöf på QPG arkitektur.

– Vi på ETTELVA Arkitekter har stort fokus på hållbarhet i vårt arbete och våra projekt och Masonite Beams är ett byggsystem med lågt klimatavtryck. Det känns bra att vara med och ge stöd till en arkitekguide som gör att information och inspiration om byggsystemet blir lättare tillgängligt för arkitekter, berättar Hilde Rosell-Rivertz från ETTELVA Arkitekter.

 

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.