Får Svensk Vindenergis Elektrifieringspris 2024

Får Svensk Vindenergis Elektrifieringspris 2024

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Elektrifieringen av industrin och transporterna är en avgörande del för att Sverige ska klara klimatomställningen. Samtidigt stärker vi vår konkurrenskraft när svenska företag även bidrar till andra länders omställningar. Svensk Vindenergis Elektrifieringspris 2024 går till Hitachi Energy.

– Hitachi Energy i Sverige är ett företag vars ”lokalproducerade” produkter möjliggör elektrifieringen globalt: de tecknade förra året ett av Sveriges största exportkontrakt genom tiderna på 147 miljarder kronor. Den orden är driven av vindkraftsutbyggnaden och den globala elektrifieringen och den är ett bra exempel på hur elektrifieringen skapar lokal nytta i Sverige. På det sättet bidrar Hitachi Energy och vindkraftens leverantörskedja till att lokalsamhällen blomstrar, säger Daniel Badman, vd för Svensk Vindenergi.

Uppmärksammar viktiga initiativ

– Vi på Hitachi Energy är mycket glada över att ha tagit emot Svensk Vindenergis Elektrifieringspris. Denna utmärkelse är ett bevis på vårt engagemang och teamarbete för att driva innovation och hållbarhet inom bland annat vindenergisektorn. Vi vill tacka Svensk Vindenergi för detta erkännande och ser fram emot att fortsätta vårt arbete för en hållbar energiframtid säger Tobias Hansson, vd för Hitachi Energy i Sverige.

Annons

Svensk Vindenergi uppmärksammar goda initiativ inom energibranschen som bidrar till elektrifieringen och till Sveriges klimatomställning. Svensk Vindenergis Elektrifieringspris instiftades 2023 och årets pris delas ut den 22 oktober under konferensen VIND2024.

Om Svensk Vindenergi

Svensk Vindenergi är branschorganisationen för företag som arbetar med vindkraft. Vi har ca 160 medlemsföretag. Vi är vindkraftsbranschens samlade röst i samhället och vi arbetar för att främja utvecklingen av vindkraftsmarknaden i Sverige. Vi vill att vindkraften ska utvecklas till sin fulla potential och att den ska bidra till ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle.

Våra medlemmar har verksamhet i hela vindkraftens värdekedja, och är bland annat kraftbolag, kommunala energibolag, projektörer, markägare, finansiella investerare, banker, advokatbyråer, stora elanvändare, konsultföretag och leverantörer till vindkraftbranschen.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.