30 projekt inom energieffektivt byggande får forskningsstöd

30 projekt inom energieffektivt byggande får forskningsstöd

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu är det klart vilka projekt som får finansiering i E2B2s sjätte utlysning. Sammanlagt 73 miljoner kronor går till 30 projekt som ska ta fram kunskap, metoder och verktyg för effektivare energianvändning och för att utveckla byggandet och boendet i samhället.

73 miljoner kronor varav 63 miljoner kronor är stöd från Energimyndigheten och resterande samfinansiering från organisationer och näringsliv.

– Det är glädjande att E2B2 fortsätter bidra med relevanta lösningar som utgår från behov i sektorn. Energifrågan är mer aktuell än någonsin och det finns ett stort behov av att öka takten på energieffektiviseringen, säger Anna Land, programansvarig för E2B2.

Projekt inom energigemenskap

Flera av projekten som nu startar handlar om hur människor som använder byggnaderna kan bidra till ökad energieffektivisering. De handlar också om planering i tidiga skeden i byggprocessen och hur människorna som använder byggnaderna kan bidra till ökad energieffektivisering. Ett antal projekt fokuserar också på nya sätt att dela energi, i form av energigemenskaper och lösningar där hela kvarter med byggnader delar på energitillförseln för att minska effektbehovet.

– Omställningen till en hållbar energi- och resursanvändning i bebyggelsen behöver gå snabbare. De projekt som nu får stöd kommer att ge ny kunskap och nya lösningar som behövs för att ställa om, säger Anna Pettersson, handläggare på Energimyndigheten.

Projekten läggs till de 98 projekt som redan fått finansiering i E2B2s nuvarande programperiod.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.