• onsdag , 22 augusti 2018
TFC – En takfläkt i skandinavisk design

TFC – En takfläkt i skandinavisk design

TFC är en takfläkt med skandinavisk design avsedd för bostadshus och kommersiella fastigheter. Den har energieffektiva EC-fläktar som även kan utrustas med behovsstyrning.


Behovsstyrd frånluftsventilation

TFC erbjuder en ekonomisk och enkel lösning för behovsstyrd frånluftsventilation och finns i två varianter:

S-varianten har potentiometer som standard, vilket gör det möjligt att styra fläktens varvtal steglöst från 0 – 100 %. Detta är en enkel lösning när ingen behovsstyrning krävs.

P-varianten har variabelt luftflöde (VAV) som standard, men är förberedd för och kan lätt konverteras till konstant luftflöde (CAV).

Swing-out-funktion
Hjulet blir lättåtkomligt för att underlätta underhåll och skötsel, vilket ger en ergonomisk arbetsmiljö.

Låsfunktion
En inbyggd låsfunktion gör att fläkten inte kan falla ner och skada personal när den är uppfälld i service-läge.

Säkerhetsbrytare
Säkerhetsbrytare finns som standard på TFC och styret sitter lätt åtkomligt bakom en lucka på utsidan. Luftflöde och kanaltryck kan avläsas i displayen på styret.

Hölje i Alu-Zink
Höljet på TFC är gjort av Alu-zink-plåt i miljöklass C4 som sedan pulverlackeras. Detta gör TFC korrosionsbeständig vilket bidrar till en kostnadseffektiv lösning.

Komposithjul
Hjulet är gjort av komposit, vilket ger det låg vikt. Det bidrar till en ergonomisk arbetsmiljö för installatörer och reparatörer.

Enkel att placera
TFC är enkel att placera tack vare ett isolerat hölje som sänker ljudnivån till ett minimum. Dessutom har TFC uppåtriktad luftström som förhindrar nedsmutsning av omgivande område.

Relaterade artiklar

Systemair
Assign a menu in the Left Menu options.