• tisdag , 28 september 2021


Insplorion och Leading Light inleder samarbete för marknadsintroduktion av smarta belysningssystem med luftkvalitetssensorer

Insplorion och Leading Light inleder samarbete för marknadsintroduktion av smarta belysningssystem med luftkvalitetssensorer

ANNONS

Annons

Leading Light säljer smarta belysningssystem till städer och kommuner som minskar miljöpåverkan genom effektiv energihantering för gatubelysning och andra publika belysningslösningar. Insplorions luftkvalitetssensor passar in i Leading Lights produkter tack vare kundernas miljömedvetenhet och den enkla integrationen i befintlig teknisk plattform.

“Vi är mycket glada för vårt första kommersiella samarbete med vår NOx-sensor tillsammans med Leading Light. Det är ett naturligt steg från utvecklingen inom LoV-IoT-projektet där vi har sett ett ökat intresse bland städerna för att övervaka luftkvaliteten. Resultaten från sensorutvecklings-projektet är lovande och vi går nu in i nästa fas”, säger Patrik Dahlqvist, VD på Insplorion.

Samarbetet innebär att båda företagen arbetar för att integrera Insplorions NOx-sensorn i Leading Light belysningslösningar samt genomföra gemensamma marknadsföringsinsatser.

“Vi ser en möjlighet att stärka vårt produkterbjudande till städer genom att erbjuda luftkvalitetsövervakning utöver våra belysningslösningar. Kombinationen med smart LED-belysning från oss med Insplorions sensor gör det möjligt för oss att möta en ökande efterfrågan från städer och tillgodose behovet från flera avdelningar inom stadsförvaltningen”, säger Niclas Perkman, VD på Leading Light.

Frågor besvaras av:
Patrik Dahlqvist, VD Insplorion, på patrik.dahlqvist@insplorion.com eller 0723-62 32 61.

Relaterade artiklar

Leading Light