• tisdag , 25 juni 2024


Amasten investerar i energibesparande åtgärder genom ett fördjupat samarbete med eGain Sweden AB

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Amasten Holding AB (publ) (”Amasten”) installerar nu eGain forecasting™ i samtliga bostadsfastigheter som omfattar cirka 1 800 lägenheter, vilket är en utökning med cirka 1 100 lägenheter eller 80 000 m2. Besparingen av investeringen bedöms uppgå till cirka 10-15 % av energikostnaderna och oftast är investeringen betald redan under det första året. Det ger ett högre förvaltningsresultat, höjer värdet på fastigheterna och hjälper till att finansiera andra åtgärder.

”eGain forecasting™ finns sedan tidigare installerat i våra fastigheter i Finspång där man med stor framgång minskat energiförbrukningen med 12 %, eller 560 000 kr per år. Det motsvarar en årlig minskad miljöpåverkan med 84 525 kg CO2 jämfört med tidigare samtidigt som hyresgästerna får ett jämnare inomhusklimat”, säger David Dahlgren, VD Amasten.

eGain forecasting™ är en prognosstyrningstjänst utvecklad och levererad av eGain som sänker uppvärmningskostnaden för fastigheterna. Detta sker genom att styra värmen optimalt timme för timme, baserat på byggnadens energiegenskaper och vilket väder som kommer de närmaste timmarna och dagarna. Därmed utnyttjas energin effektivare, samtidigt som man får ett bättre inomhusklimat för de boende.

”Genom samarbetet med eGain får vi inte bara en bättre driftsekonomi och bättre lönsamhet, utan det är också en del i det hållbarhetsarbete som vi arbetar fram inom Amasten. Vi tror och hoppas att våra hyresgäster uppskattar att vi som hyresvärd kan erbjuda dem boende och verksamhetslokaler där vi tar aktiv del i det gemensamma ansvar vi alla har för att verka för en bättre miljö”, avslutar David Dahlgren, VD Amasten.
Vid frågor, vänligen kontakta:
David Dahlgren, VD Amasten Holding AB, Tel: +46 (0)70-287 64 02, david.dahlgren@amasten.se
Tobias Larsson, Försäljningschef eGain Sweden AB, Tel: +46 (0)70-876 41 09, tl@egain.se

Se filmen om eGain forecasting™ på http://www.egain.se/
Besök vårt Pressrum på MyNewsDesk för mer information.

eGain utvecklar och levererar det ledande systemet för prognosstyrning – eGain forecasting™ i 11 länder i Europa. Utifrån noggranna energibalansberäkningar för varje individuell fastighet samt detaljerade väderprognoser styrs värmen i flerbostadshus optimalt, vilket ger ett jämnare inomhusklimat, lägre uppvärmningskostnader och en minskad miljöpåverkan.
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Egain