• tisdag , 25 juni 2024


Cementas fabrik i Slite bäst på att ersätta fossila bränslen

Cementas fabrik i Slite bäst på att ersätta fossila bränslen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Cementa i Slite belönades med första pris och utsågs till bästa cementfabrik i världen vad gäller användning av alternativa bränslen som ersättning för fossila bränslen vid den årliga internationella CemFuels-konferensen i Dubai den 16 februari.

På plats i Dubai var produktionschef Fred Grönwall för att ta emot utmärkelsen som Cementa vann i konkurrens med samtliga av världens stora cementproducenter.
– Vi är enormt stolta och glada över det här priset, säger Fred Grönwall. I motiveringen lyfte man fram vårt digra arbete med att gå från 40 procent till 60 procent alternativa bränslen mellan år 2012 och 2014. Och dessutom uppmärksammades hur vi gått till väga i själva processen med att genomföra det här arbetet.

Per Ole Morken, fabrikschef Cementa i Slite säger att han uppfattar utmärkelsen som en bekräftelse på ett bra arbete.
– Vi är världsledande och ligger i framkant globalt när det gäller arbetet med att ersätta fossila bränslen, säger Per Ole Morken, och hela vårt team är väldigt motiverade och delaktiga i arbetet att med bibehållen produktkvalitet lyckats nå så långt i vårt viktiga hållbarhetsarbete.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cementa