• söndag , 16 januari 2022


Ulls Hus på Campus Ultuna nominerat till Sienapriset 2016

Ulls Hus Ulltuna, Arbom & Partners

Ulls Hus på Campus Ultuna nominerat till Sienapriset 2016

ANNONS

Annons

Idag presenterades fyra nominerade till Sveriges Arkitekters Sienapris, för bästa landskapsarkitekturprojekt 2016. Ulls Hus vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, campus Ultuna i Uppsala är ett av de nominerade.

Juryn motiverar nomineringen: ”Gestaltningen är konsekvent och elegant, den tydliga inramningen skapar gynnsamma förutsättningar för platsen och kopplingen mellan ute och inne är stark. Gården är ett tomrum som är tillåtet att fylla”.

– Juryn har valt att nominera fyra projekt som är självständiga, formsäkra och lyhörda. De är elegant välkomponerade utan att göra anspråk på att stjäla uppmärksamhet från omgivningen. Projekten kännetecknas av att de i hög grad bidrar till att höja kvaliteten och användbarheten i de vidare strukturer och sammanhang där de ingår, kommenterar juryns ordförande Tiina Sarap urvalet.

Landskapsarkitekten för Ulls Hus är White arkitekter genom Jens Modin och Gustav Jarlöv.

Priset delas ut på Sveriges Arkitekters Arkitekturgala den 29 november på Cirkus i Stockholm. Samtidigt delas sex andra priser ut: Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Bostadspriset, Planpriset, Villapriset, Guldstolen för bästa inredning och Kritikerpriset för bästa journalistiska eller litterära insats.

Förutom Ulls Hus är också Tullhusstranden i Simrishamn, Strömkajen i Stockholm och Frodeparken i Uppsala nominerade.

Foto: Ola Kjelbye

Relaterade artiklar

Akademiska Hus