• tisdag , 25 juni 2024

Om Swegon

Världsledande innovation – för varje andetag

Varje andetag vi tar påverkar vår effektivitet, vårt humör och vår prestationsförmåga. Med bra luft får vi människor att må bättre. Ren och rätt tempererad luft är därför en värdefull investering. I mer än 60 år har vi på Swegon utvecklat produkter och system för en energigivande inomhusmiljö. Och utvecklingen fortsätter.

Swegon är världsledande när det gäller innovation och produktutveckling inom klimatanläggningar. Vår vision är att skapa världens bästa inomhusklimat för människor och miljö. All forskning och utveckling sker i högteknologiska laboratorier i våra sex fabriker. Och forskningen leder hela tiden till nya innovationer.

”Det vi erbjuder varken syns eller märks men ändå lyckas vi skapa en miljö där människor trivs. Det är det som driver oss framåt.”

Med energieffektivitet och inomhusklimat i fokus

Idag ställs allt högre krav på att klimatiseringen av byggnader ska kräva så lite energi som möjligt. Att utveckla smarta produkter och system som också är skonsamma mot miljön är inget nytt för oss, hela vårt utvecklingsarbete går ut på att hitta nya tekniska lösningar som använder så lite energi som möjligt. Vi gör detta utan att tappa fokus på inomhusklimatet. Det tjänar alla på.

Våra produkter – för en energigivande inomhusmiljö

Swegons har ett mycket brett sortiment som omfattar produkter inom ett antal produktområden. Läs gärna mer om dem och våra innovationer på swegon.se.

  • Luftbehandlingsaggregat – energieffektiva, tysta och flexibla, med och utan styrutrustning.
  • Vattenburna klimatsystem – minimalt med underhåll utan dränering eller fläktar.
  • Kylmaskiner och värmepumpar – energieffektiva och tysta.
  • System – banbrytande crossover-produkter som arbetar på flera nivåer i ventilationssystemet. Färdiga systemlösningar anpassade för specifika byggnadstyper.
  • Luftdon – tysta, dragfria och designade för att smälta in i omgivningen.
  • Behovsstyrd ventilation – rätt mängd friskluft vid rätt tid på rätt plats.
  • Bostadsventilation – ventilationsaggregat, takfläktar, spiskåpor och luftdon. Systemlösningar för flerbostadshus.
  • Kylmaskiner för datarum – för datacenter, serverhallar och andra teknikutrymmen.
  • Brandspjäll – förhindrar spridning av brand och brandgas.
  • Akustik – säkerställer komforten med effektiv ljuddämpning.

Helhetslösningar för dina unika behov

Våra produkter kan naturligtvis användas var för sig, men tillsammans ger de den totala lösningen för det perfekta inomhusklimatet. Oavsett om det gäller hotell, fabriker, kontor, shoppinggallerior eller bostadshus, kan vi hjälpa dig med en helhetslösning. Vi kallar det Solutions – ventilation, värme och kyla i ett enda system. En anläggning som erbjuder svårslagen driftsekonomi och som dessutom är helt flexibel utifrån dina behov.

Vi delar gärna vår kunskap – anmäl dig till Swegon Air Academy

Genom att dela kunskap, debattera och utbilda vill vi bidra till en bättre förståelse och utveckling inom inomhusklimat, luftbehandling och energisparande. Swegon Air Academy är en plattform för utbyte av information och kunskap inom vår bransch. Vi genomför seminarier med fokus på aktuella ämnen, med föreläsare från Swegon, organisationer eller universitet med anknytning till branschen.

Vi observerar och aktualiserar problem genom att skriva och kommentera artiklar i branschpress och skriver till och med böcker inom ämnet. Läs mer om Swegon Air Academy, se vårt aktuella seminarieprogram, ta del av nya rön och beställ böcker på swegonairacademy.com.

Vi sätter standarden för kvalitet

Swegon ligger alltid i framkant av utvecklingen och vårt nytänkande har satt standard för kommande generationers syn på klimat- och luftbehandling. Swegon är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Våra produkter och system ska inte bara vara världens bästa för människan utan också för miljön. Vi ska vara det mest miljöeffektiva företaget i branschen. Vårt miljötänk vinner alla på, både idag och i morgon.

Swegon skapar energigivande inomhusmiljö över hela världen

Det finns en Swegon-lösning för alla typer av byggnader, klimat och kulturer. Våra produkter är installerade i allt från flygplatser, universitet, kontor till butiker och bostadshus på en mängd platser, i ett 40-tal länder runt om i världen:

Läs mer om oss, våra produkter och våra innovationer på swegon.se

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Swegon