Unika möjligheter till medvetna materialval med SundaHus

Unika möjligheter till medvetna materialval med SundaHus

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Hallå där Arvid Jannert, VD på SundaHus i Linköping AB

Vad är på gång hos er just nu?
Det är full fart som vanligt, vilket är fantastiskt roligt! Vi har fått många nya kunder och företaget expanderar. En anledning till detta är naturligtvis att våra kunder genom sitt stora engagemang hjälper oss att bli ständigt bättre. Exempelvis kan vi erbjuda en unik möjlighet att interagera med BIM eller olika förvaltningssystem. Detta skapar effektivare arbetssätt och möjligheter för fastighetsägare att ha ännu bättre kunskap samt kontroll över vad som finns i byggnaderna över tid.

Men vad är SundaHus Miljödata?
Ingen vill bygga med farliga ämnen, även om det inte alltid går att undvika. Vi erbjuder ett webbaserat
system som används som verktyg för fastighets-ägare att säkerställa medvetna materialval samt för att systematisera arbetet med att fasa ut farliga ämnen i en byggnads hela livscykel.

Vad menar du med medvetna materialval?
Det handlar främst om två saker. Att kunna välja bort farliga ämnen samt att dokumentera. Det är många aspekter som måste vägas in vid produktval, t ex funktion, kvalitet, pris, energi och estetik, och då går det inte alltid att bygga utan farliga ämnen och dokumentationen blir då än mer viktig. Dessutom kan det som är ”ofarligt” idag klassificeras som farligt imorgon. Genom dokumentation på kemisk ämnesnivå skapar vi förutsättningar att ha kontroll över innehållet i en byggnad över tid.

Vilka är era kunder?
Det är framförallt långsiktiga fastighetsägare. Vi har kunder i hela Sverige, både offentliga och privata aktörer. Vi ser en ökad tillströmning av kunder som har tänkt till och söker anpassade lösningar och en kompetent partner. Kunderna har ofta höga ambitioner men framförallt är de måna om att arbetet ska bedrivas på ett effektivt och målinriktat sätt samt att arbetet ska ge resultat.

På vilket sätt kan systemet bidra till ett effektivt arbetssätt?
I SundaHus Miljödata finns unika funktioner som innebär att kunderna kan arbeta effektivt och resultatinriktat med medvetna materialval. Ett exempel är våra mycket populära statistikrapporter som används för att sätta och följa upp mål. Vi tror även att vår nya modul som kan interagera med BIM och förvaltningssystem har fantastiska möjligheter att ytterligare bidra till bra resultat.

Vad mer är viktigt för att lyckas med medvetna materialval?
Självklart är kundernas engagemang en nyckelfaktor. SundaHus hjälper till med en välutvecklad metodik, utbildningar, konsulttjänster, kundsupport och mycket annat som ger kunderna möjlighet att nå sina mål.

Varför ska fastighetsägare välja SundaHus?
För att vi verkligen bryr oss om våra kunder och ger dem full support för att de ska lyckas med medvetna materialval. Med vår kompetens inom kemi, miljö och IT erbjuder vi mycket mer än ett bedömningssystem! Exempelvis får varje projekt en kundansvarig som håller utbildningar för projekt-deltagarna och stöttar kunden under projektets gång. Den höga kompetensen inom företaget i kombination med en väl utarbetad metodik och ett välutvecklat system innebär att vi kan ge kunderna fullt stöd i arbetet med dokumentation av byggvaror och medvetna materialval.

Hur ser du på framtiden?
Bygg- och fastighetsbranschen har en spännande framtid där informationsteknologin möjliggör effektivare byggprocesser med tids- och kostnadsbesparingar som även rymmer möjligheten att sträva mot en samhällsutveckling utan hälso- och miljöfarliga ämnen. Detta styr företaget mot investeringar i ständiga förbättringar och utveckling av våra tjänster vilket gynnar både kunder och miljön.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
SundaHus