• söndag , 28 maj 2023


Nu öppnar registreringen för Building Sustainability SGBC14

Nu öppnar registreringen för Building Sustainability SGBC14

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Urbant och hållbart – går det ihop? Kan samhällsbyggandet möta planetens krav? Och får vi en ny politik för hållbart byggande? Det är några av frågorna som ställs på konferensen Building Sustainability SGBC14, som hålls i Stockholm den 10-11 november.  Early bird-registreringen har öppnat och erbjuder suveräna priser för de som köper sin biljett senast den 19 juni. Konferensen är en sammanslagning av de tidigare konferenserna Building Sustainability och Sweden Green Building Conference och kommer att erbjuda debatter, föreläsningar och specialsessioner med fokus på hållbarhet inom byggande och stadsplanering.

— Sweden Green Building Conference år 2013 var en fullständig succé, inte bara för Sweden Green Building Council utan också för branschen, som för första gången fick en nationell mötesplats där de kunde mötas och utbyta erfarenheter om hållbart byggande. Vårt mål med Building Sustainability SGBC14 är att nu ta nästa steg och samarbetet med Stockholm stad och den nya fokusen på stadsutveckling gör det möjligt, säger Bengt Wånggren, VD för Sweden Green Building Council.

Programmet, som släppts den här veckan, är framtaget av en bred arbetsgrupp från den svenska branschen i samarbete med tidningen Miljörapporten och kombinerar sessioner med ett brett perspektiv på framtidens stadsbyggande med djupdykningar där fokus ligger på enstaka projekt eller frågeställningar. Bland andra inslag finns exempelvis barnorkestern El Sistema från Södertälje, som leds av sångerskan Rebecka Törnqvist.

I samband med konferensen kommer även de prestigefyllda Sweden Green Building Awards att delas ut före tredje året i rad. De hett eftertraktade priserna belönar de som arbetat bäst med hållbart byggande och stadsutveckling. Nytt för i år är att priset även delas ut för hållbara anläggningsprojekt, en naturlig utveckling av prisets målsättning att premiera de som arbetar med hållbarhet och miljö. Stockholm stad kommer även dela ut ett nyinstiftat pris för hållbarhetsåtgärder i befintliga byggnader, genomförda i samverkan med hyresgäster eller boende.

Building Sustainability SGBC14 har Sweden Green Building Council och Stockholm stad som huvudarrangörer. Medarrangörer är Boverket och SKL. Konferensen sponras av Skanska och Saint Gobain på guldnivå samt C/O City, Schneider Electric och Vattenfall på silvernivå. Samarbetspartner för arrangemang och program är Miljörapporten.

Läs mer och köp din biljett på www.sgbc14.se – early bird gäller till den 19 juni.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Sweden Green Building Council