• tisdag , 28 september 2021


Internationellt designpris hyllar Schüco två gånger om

Internationellt designpris hyllar Schüco två gånger om

ANNONS

Annons

Konkurrensen var stenhård. Totalt skickades 5 575 bidrag in från 59 länder. Under årets upplaga av if Design Awards imponerade Schüco på den 58 man starka juryn och prisades för två av sina produktsystem. Dörrsystemet ADS 90.SI SimplySmart Design Edition utmärktes med iF Design Award 2017 och FWS 35 Panorama Design fasadsystem förärades med iF Gold Award 2017.

Det innovativa fasadsystemet FWS 35 Panorama Designimponerade på den internationella jurypanelen som menade på att ”varje arkitekts dröm är att kunna reducera så många synliga element som möjligt för att maximera ljusinsläpp och transparens. Fasadsystemet med sin tunna profil på 35 mm inger en känsla av minimalistisk elegans. Detta utan att kompromissa med vare sig kvalitet, värmeisolering eller säkerhet. Schüco är en verkligt erfaren tillverkare på området och har i denna produkt lyckats kanalisera sin expertis och kunskap”.

Systemet FWS 35 PD möjliggör rena linjer och en subtil, minimalistisk design kombinerat med högteknologiska egenskaper. Fasaden kan konstrueras för att klara kraven för inbrottsskydd i klass RC 3 och innehar i den superisolerade SI-versionen även passivhuscertifikat från Passivhusinstitutet i Darmstadt.

Dörrsystemet ADS 90.SI SimplySmart Design Edition uppfyller de högsta kraven på estetik och funktion. Den eleganta ytterdörren sätter direkt tonen för resten av boendet. Med sitt infällda, belysta handtag inger dörren en känsla av elegans och slät finish. Vidare ger dörrprofilens fem kammare maximal isolering vilket innebär att även detta system uppfyller kraven för passivhus. Dörrkommunikation och access control kan integreras i form av Schüco DCS Touch Display som smälter in i dörrens övriga design.

Relaterade artiklar

Schüco